понедељак, 11. октобар 2010.

КО МОЖЕ ДА УЂЕ У ЦАРСТВО НЕБЕСКО? хришћанска порука



Драги пријатељу.
Као што ти је познато, савремени начин живота је човеку на почетку 21. века донео многе бриге и несигурности. Спопадају нас многи страхови по питању наше више него несигурне будућности. Међутим, и поред материјалне оскудице кроз коју многи пролазе, као и поред постојања најразличитијих проблема ипак постоје и добре вести. Свето Писмо објављује да постоји небески Бог који нас воли и жели да нас благослови. Исус Христос је рекао: ''Нека се не узнемирава ваше срце и нека се не боји. Верујте у Бога, и верујте у мене.'' Исус је саопштио својим ученицима да небески Бог има предиван план за њихову будућност:
''У дому мога Оца има много станова; да није тако, зар бих вам рекао: идем да вам припремим место. И кад одем и припремим вам место, доћи ћу опет и узећу вас к себи, да и ви будете где сам ја. И знате пут куда ја идем. Рече му Тома: Господе, не знамо куда идеш; и како можемо да знамо тај пут? Рече му Исус: ја сам пут и истина и живот; нико не долази к Оцу – сем кроз мене.'' (ев. по Јовану 14:1-6).
Бог има предиван план љубави и благослова за нас. Послао је свога Сина, Исуса Христа, на овај свет да би избавио човечанство од њихових грехова. Наши многобројни греси нас одвајају од Бога и воде нас у вечну пропаст. Али, из љубави према нама Господ Христос је на крсту положио свој живот како би нас измирио са нашим Творцем. На тај начин је и за тебе, драги читаоче, издејствовао величанствену победу и потпуно избављење. Ђаво и његова држава смрти су били поражени.
Након своје смрти Божији Син је васкрсао из мртвих. Његов гроб је остао празан. Четрдесет дана након васкрсења вазнео се на небо и сада се налази са десне стране Божије. Да ли ти, драги читаоче, који себе вероватно називаш хришћанином, верујеш у све ово? Да ли си свој живот већ предао Богу на вођство у пуној вери? Да укратко објаснимо Христове речи које смо навели малочас. Оне нам пророчки најављују шта ће се збити у скорој будућности:
- ''Идем да вам припремим место.'' Господ Исус Христос је заступник пред небеским Оцем свих људи који искрено верују у Њега на основу библијског откривења. На голготском крсту је умро да би омогућио наш улазак у небеско царство. Ко верује у Исуса Христа и преда му свој живот у потпуности, може да буде сигуран да је и за њега припремљено место у небу. Оваква сигурност пружа вернику истинску радост и поуздање у Бога. Исус је рекао: ''Него се радујте што су ваша имена записана на небесима.'' (ев. по Луки 10:20). Да ли поседујеш ту радост?
- ''И кад одем и припремим вам место, доћи ћу опет...'' Исус Христос ће се ускоро вратити! Библија нам не открива тачно време Његовог повратка, али нам јасно говори да ће он уследити. О његовом скором повратку јасно сведоче многобројна пророчанства која описују знаке последњег времена. Када би се Господ Христос данас вратио да ли би и ти био спреман да га дочекаш?
- ''И узећу вас к себи, да и ви будете где сам ја.'' Сведочанство Светог Писма казује да ће сви верници, без обзира да ли су већ умрли или још увек живе, у тренутку Христовог доласка васкрснути и преобразити се у ново славно телесно обличје. Потом ће бити вазнети на облацима у сусрет Господу, те ће од тога тренутка па кроз сву вечност бити са Господом и уживати у вечном животу са њиме! (1. посл. Солуњанима 4:13-18). Да ли постоји лепша вест од ове?
Ипак, и поред што је пажљиво саслушао малочас наведене Исусове речи, апостол Тома је зачуђено упитао: ''Господе, не знамо куда идеш; и како можемо да знамо тај пут?'' И данас је ово питање веома актуелно. Постоји јако пуно религиозних праваца. И сви тврде да једино они поседују истину. Господ Исус Христос је у своме одговору јасно назначио да је он тај прави ''пут, истина и живот'', а нека извесна религија или црква. Постоје само две могућности: Прихватање Христа вером за Спаситеља и Господа, чиме се задобија вечни живот, или одбацивање Христа и одабир неког од лажних путева – чиме се остаје у стању супротстављености Богу и његовом еванђељу.
Којим путем ти идеш драги пријатељу? Запамти: само вером у Исуса Христа можеш постићи свој циљ – а то је пристизање у небеско царство! Ниједна религија нити пак црква нема снаге да ти подари спасење. И молим те, немој само рећи да у свакој религији има понешто добро. Свето Писмо је изричито: постоји САМО ЈЕДАН прави пут који води до Бога и вечног живота а то је Исус Христос! Записано је, наиме: ''Нема спасења ни у једном другом, нити има другог имена под небом, даног људима, у ком треба да нађемо спасење.'' (Дела. ап. 4:12). Дакле, ни једна црква, ниједна религија или секта – већ само Исус Христос! Зато предај Богу, Исусу Христу данас свој живот у пуној вери и поуздању. Исус Христос је светлост света која светли у тами. Он види и оно што је од свих других остало скривено. Признај му и исповеди све своје грехе. Библија казује да је Бог спреман да нам све опрости уколико се покајемо: ''Крв Сина његова Исуса Христа чисти нас од свакога греха.'' (1. посл. Јованова 1:7). Након твога покајања и поверовања у Његовога Сина Исуса, Бог ће ти подарити Духа Светога кроз чије деловање ћеш постати Његово дете.
Изабери још данас онај прави пут који те може одвести пред златне капије царства небеског. Тај пут је Господ Исус Христос! Предај му безрезервно свој живот и замоли за благослов.

Уколико имаш нека питања или желиш да ти пошаљемо бесплатну духовну литературу пошаљи нам испуњени купон. Биће нам веома драго да изађемо у сусрет твојим духовним потребама.
Нека те Бог у свему благослови.